Casale Primavera                                           Wat is er te zien in de omgeving?

Home Info Woning Omgeving Foto's Prijzen/Adres

Casale Primavera ligt in een gebied dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Het gebied van de provincie Viterbo (het vroegere Tuscia)- rijk aan kunst-, cultuur- en natuurschatten - was het centrum van de etruskische beschaving. Nergens in Italië zijn de overblijfselen nog zo overvloedig te zien als in deze regio. Bovendien ligt ons bedrijf centraal t.o.v. vele andere bezienswaardigheden zoals natuurlijk Rome op een afstand van 60 km.

 

Viterbo heeft een rijke historie en was in de Middeleeuwen een toevluchtsoord voor de paus.

Daar Tuscia (de tegenwoordige provincie Viterbo) in feite het vroegere Etruria (Etruskische rijk) is, kan men hier nog veel overblijfselen vinden zoals b.v. in:

Tarquinia is het centrum van de Etruskische beschaving. Binnen de context van de twaalf Etruskische steden heeft Tarquinia altijd een zekere hegemonie en prestige gehad.

Sutri is een zeer oude stad waar men terecht zeer trots op is en wordt bevestigd door de vele ontdekkingen en archeologische opgravingen. Haar machtigste periode was in de IV eeuw vC toen de stad in één groot fort was en door haar strategische ligging in feite de toegangsdeur was tot het centrum van Etruria.

 

Op een uitgestrekt kalkplatform van ongeveer 100 Ha - gelegen op een kant van de Fiora rivier – bevinden zich de restanten van Vulci, één van de grotere steden van Etruria.

In Norchia vindt men één van de grootste en meest spectaculaire stenen necropolis van het gehele Etruskische gebied en Italië. De graftomben zijn gedeeltelijk vierkant (IV-I eeuw vC) en waren gelegen tegenover het bewoonde gebied.

 

Dankzij de gunstige topografische ligging van Tuscania – tussen de zee, het Bolsena meer en de regio’s meer landinwaarts – kreeg het de regie in handen ten opzichte van de commerciële afzetgebieden. Dit maakte Tuscania één van de belangrijkste steden van Etruria. Het was omringd door veel kleine dorpen die weer andere necropolissen teweegbrachten. De geschiedenis van Tuscania gaat terug tot de VIII eeuw voor Christus.

 

Verder is er meer interessants te zien in:

Bagnaia met de Italiaanse tuinen van 'Villa Lante', Caprarola en het Farnese paleis, San Martino al Cimino met zijn bijzondere Dom en het Paleis 'Doria Pamphili' en in Bomarzo met het 'Parco dei Mostri'

 

Ook voor ontspanning en watersport is er in onze nabijheid veel te vinden zoals:

Het natuurreservaat met het - op 507 m hoogte liggende - vulkanische kratermeer 'Lago di Vico', het meer van Bolsena, de Middellandse Zee, een heerlijk thermaalbad 'Le masse di San Sisto' met zwavelhoudend water, een golfbaan in Sutri (18 holes).

 

Tevens zijn er veel mogelijkheden om wandelingen te maken en zijn er diverse routes uitgezet rond 'Lago di Vico' voor mountainbike en trekking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 
 

Copyright 2008 SdM70 - All Rights Reserved